Logo
  • Nieuws
  • 16 november 2010
  • Lianne Bouman

Oeps! Foutje in handboek loonheffingen Belastingdienst

Ook bij de Belastingdienst werken mensen en waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Zo staan in het Handboek loonheffingen foutieve voorwaarden vermeld bij de mogelijkheid tot het onbelast vergoeden van verhuiskosten.

Beeld Oeps! Foutje in handboek loonheffingen Belastingdienst

U kunt een werknemer een onbelaste verhuiskostenvergoeding van maximaal 7.750 euro geven, als er sprake is van een verhuizing die verband houdt met de dienstbetrekking. In het Handboek loonheffingen 2010 staat als één van twee voorwaarden opgenomen dat dit het geval is, als u de vergoeding binnen twee jaar na aanvaarding van de dienstbetrekking of na overplaatsing aan de werknemer geeft.

 

Dat is niet correct. De werknemer moet namelijk binnen twee jaar na aanvaarding van de dienstbetrekking of na overplaatsing verhuizen. Die tweejaarstermijn geldt dus niet voor de kostenvergoeding die u geeft, maar voor de verhuizing zelf.

Tweede foute voorwaarde

Als tweede voorwaarde voor de onbelaste verhuiskostenvergoeding geeft het Handboek aan dat de werknemer op meer dan 25 kilometer van de werkplek moet wonen en verhuist naar een woning binnen een straal van tien kilometer van de werkplek.

 

Dit klopt ook niet. De werknemer moet namelijk van buiten een straal van 25 kilometer van de werkplek verhuizen, waarbij de afstand tussen zijn nieuwe woning en de werkplek ten minste 60 procent kleiner is dan in de oude situatie. Overigens geeft het handboek de situaties aan wanneer er in ieder geval sprake is van een verhuizing die onder deze faciliteit valt.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.