Logo
  • Nieuws
  • 11 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Luister meer naar de ideeën van uw werknemer

De werknemer is nog steeds van mening dat er te weinig naar haar of zijn ideeën wordt geluisterd. Dit blijkt uit het ‘medewerkersonderzoek’ van Effectory onder ruim 300.000 respondenten.

Beeld Luister meer naar de ideeën van uw werknemer

De stelling: ‘Ik word betrokken bij belangrijke beslissingen binnen mijn organisatie’ is in 2010 gemiddeld met een 4,6 beoordeeld. In 2005 was men positiever, toen werd er nog een 5,2 voor dezelfde stelling geven. Het cijfer neemt elk jaar geleidelijk af.


 

Sociale innovatie

Sociale innovatie, medewerkers betrekken bij de beleidsvoering, wordt steeds belangrijker. Guido Heezen, HRM trendwatcher en directeur van Effectory, reageert op de lage scores: “Juist in tijden van crisis is de noodzaak voor sociale innovatie volop aanwezig. Ideeën die medewerkers aandragen, zijn vaak slimme manieren om beter en goedkoper te kunnen werken”.

 

Omgekeerd managen

Volgens Heezen zit het geheim in omgekeerd managen: Het management biedt doelstellingen en kaders aan de medewerkers, die vervolgens gestimuleerd worden om zelf met ideeën of verbeteringen te komen. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.