Logo
  • Nieuws
  • 16 augustus 2013
  • Mariel Hovemann
  • Bron: CDA

Initiatiefwet flexibel werken ingediend

De initiatiefwet van CDA en Groenlinks ‘flexibel werken’ is klaar om in de Kamer te worden besproken. Het wetsvoorstel moet het makkelijker maken voor werknemers om werk en zorg te combineren.

Beeld Initiatiefwet flexibel werken ingediend

Volgens de initiatiefnemers kunnen werknemers nu alleen een verzoek indienen om minder uren te gaan werken. Vooral alleenstaande ouders maken hier gebruik van aangezien zij verwachten dat hun werkgever niet open staat voor aangepaste werkroosters. In de nieuwe opzet kan de werkgever een verzoek voor aan schooltijden aangepaste werktijden of een dag thuiswerken niet zomaar weigeren.


CDA en GroenLinks willen met hun voorstel stimuleren dat er in meer cao’s afspraken worden gemaakt over flexibel werken.


CDA-Kamerlid Eddy van Hijum: “Maatschappelijk is het debat alleen maar relevanter geworden, door de bezuinigingen op de kinderopvang, huishoudelijke hulp en zorg. De overheid rekent er steeds meer op dat mensen voor elkaar zorgen. Tegelijkertijd mag de arbeidsparticipatie niet dalen. Dan is flexibiliteit een belangrijke uitweg.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.