Logo
  • Nieuws
  • 30 september 2010
  • Dagmar Hendriks

HR en OR denken verschillend over Pensioenakkoord

HR-professionals en OR-leden zijn het niet met elkaar eens over het Pensioenakkoord dat de organisaties van werkgevers en werknemers afgelopen zomer hebben gesloten. Een meerderheid (55 procent) van de OR-leden is tegen koppeling van de levensverwachting aan de AOW-leeftijd, terwijl slechts een kwart van de personeelsfunctionarissen hier bezwaar tegen heeft. 

Beeld HR en OR denken verschillend over Pensioenakkoord

Dit blijkt uit een onderzoek van Montae Pensioen en GfK Panel Services, waaraan 800 respondenten hebben meegedaan die werkzaam zijn op HR- en P&O-afdelingen. Volgens 90 procent van de HRM’ers is het noodzakelijk om de AOW-leeftijd te verhogen; van de OR-leden is slechts 68 procent hiervan overtuigd.

Regeling zware beroepen

Zestig procent van de OR-leden vindt dat er een speciale regeling voor zware beroepen moet komen, terwijl bijna een derde van de HR-professionals dit minder ziet zitten. Toch zijn beide groepen het in bepaalde opzichten wel met elkaar eens. Zo vinden ze dat een nieuw kabinet het in juni gesloten pensioenakkoord moet respecteren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.