Logo
  • Nieuws
  • 25 juli 2008
  • Mariel Hovemann

Hogere kilometervergoeding voor fietsers dan automobilisten

Sinds begin deze maand is het voor ambtenaren bij de rijksoverheid een stuk aantrekkelijker om per fiets naar het werk te gaan. Afhankelijk van de afstand kan hun fietsvergoeding namelijk oplopen tot 282 euro per maand.

Beeld Hogere kilometervergoeding voor fietsers dan automobilisten

Het is voor het eerst dat fietsers een hogere kilometervergoeding krijgen dan automobilisten. Vóór 1 juli kregen ambtenaren een vaste vergoeding voor woon-werkverkeer, 5 cent per kilometer. Voor automobilisten is de vergoeding nu maximaal 45 euro per maand. De vergoeding voor fietsers is verhoogd naar 15 cent. Trein-, bus- en metroreizigers behouden hun recht op een gratis OV-abonnement.

 

Fietsregeling

De werkgever kan aan de werknemer een vrije vergoeding geven van € 0,19 per kilometer voor zowel woon-werkverkeer als zakelijk verkeer als de werknemer hierbij gebruikmaakt van zijn eigen fiets. De werknemer kan geen vrije vergoeding geven van € 0,19 per kilometer als de werknemer gebruikmaakt van een door de werkgever ter beschikking gestelde fiets.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.