Logo
  • Nieuws
  • 28 april 2010
  • Manon Schuttrups

Gevolgen aswolk merkbaar op werkvloer

De IJslandse aswolk is niet aan de Nederlandse werkvloer voorbij gegaan, blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van de afgelopen week onder gemiddeld 65.000 respondenten per dag.

Beeld Gevolgen aswolk merkbaar op werkvloer

Een op de drie ondervraagden kent iemand die niet op het werk kon verschijnen, drie procent kon dat zelf niet.

 

Compenseren van dagen

Uit de rondvraag blijkt eveneens dat de meningen over compensatie van de gemiste werktijd sterk verschillen. Vier op de tien vindt dat de medewerker de gemiste werkdagen moet compenseren met vakantiedagen, mits hij op vakantie is gestrand. De helft is het daar niet mee eens. De ondervraagden zien stranden op een zakenreis daarentegen als een bedrijfsrisico: 20 procent vindt dat er vakantiedagen ingeleverd moeten worden, 71 procent niet.

 

Werkdruk

De invloed op de werkdruk is niet heel groot geweest; 5 procent van de ondervraagden heeft het drukker gehad door het gemis aan collega’s. En 3 procent had het minder druk. Eén op de negen respondenten geeft aan dat het vliegverbod invloed heeft gehad op de omzet; vaker negatief (8 procent) dan positief (3 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.