Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2010
  • Dagmar Hendriks

Eén op de vijf mannen checkt werkmail op vakantie

Als werknemers op vakantie gaan kunnen ze het werk toch niet helemaal thuis laten. Veel Nederlanders zijn gewoon bereikbaar voor belangrijke zaken op hun werk. Maar liefst één op de vijf mannelijke vakantiegangers leest regelmatig zijn mail. De vrouwelijke vakantieganger is echter minder bereikbaar voor haar werk, slechts zeven precent checkt haar mail.

Beeld Eén op de vijf mannen checkt werkmail op vakantie

Dit blijkt uit een onderzoek van informatiemanagement specialist Ricoh onder ruim 500 Nederlandse werknemers

 

Juristen niet goed bereikbaar

Juristen willen liever niet aan het werk denken op vakantie. In de juridische dienstverlening bekijkt slechts zes procent zijn of haar mail. Voor noodgevallen kunnen de collega’s bij dertien procent terecht via de telefoon. De ICT-sector denkt het meest aan zijn werk, maar liefst dertien procent opent zijn mail tijdens de vakantie.

 

Collega neemt werk over

Het merendeel van de werknemers laat zijn werk overigens gedeeltelijk overnemen door een collega, namelijk 63,8 procent. Eén op de vijf werknemers laat de mail controleren door een collega, en zeven procent geeft zelfs zijn of haar wachtwoord door om eventuele belangrijke documenten te achterhalen. Toch blijft nog 58 procent van de mail ongeopend tijdens de vakantie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.