Logo
  • Download
  • 6 maart 2023

Wet Toekomst Pensioenen – Hoe voor te sorteren? Een stappenplan

Het nieuwe pensioenstelsel gaat naar verwachting in op 1 juli 2023. Er geldt een overgangsperiode tot 1 januari 2027. Dat lijkt ver weg, maar alle pensioenregelingen moeten worden aangepast. Ongeacht of u een verzekerde regeling heeft of een regeling uitgevoerd door een pensioenfonds. Het is belangrijk om rekening te houden met uw strategische doelstellingen maar ook met de financiële gevolgen voor de individuele werknemer.
Beeld Wet Toekomst Pensioenen – Hoe voor te sorteren? Een stappenplan

Download

Download
Aangeboden door:
VLC & Partners

Past uw pensioendoelstelling binnen de nieuwe wettelijke regels? Hoe neemt u de personeelsvertegenwoordiging, uw werknemers en andere betrokkenen hierin mee? Het is raadzaam om zo snel mogelijk inzicht te krijgen in wat het wetsvoorstel voor uw onderneming betekent én alle betrokkenen hierin mee te nemen. Zorgvuldigheid is hierbij heel belangrijk. Een stappenplan is hierbij onmisbaar. Zo creëert u duidelijkheid en voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.

Wanneer starten?

Er zijn omstandigheden die de urgentie wanneer te starten (mede) bepalen. Hoe meer ‘omstandigheden’ op uw bedrijf van toepassing zijn, hoe complexer de transitie wordt. Lees hier meer over in deze whitepaper.

Als strategische partner voor uw HR op het gebied van pensioen en verzuimmanagement helpen wij met het opstellen van jullie visie. Vanuit deze visie en jullie ambitie bekijken we welk arbeidsvoorwaardenpakket het beste bij jullie bedrijf en medewerkers past. Met persoonlijke aandacht zetten wij onze expertise in. Waar anderen geen weg weten, gaan onze experts verder.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.