Logo
  • Download
  • 10 juli 2023

Pensioencommunicatie – Met goede communicatie is veel te winnen

Pensioencommunicatie is van groot belang voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Het helpt mensen om bewust te zijn van hun financiële toekomst en te plannen voor hun oude dag. Bij (live-)events, zoals indiensttreding, samenwonen/huwelijk is pensioencommunicatie nog belangrijker, omdat het een unieke gelegenheid biedt om informatie over pensioenen te delen en vragen te beantwoorden. Met goede communicatie kunt u eenvoudig het pensioenbewustzijn van uw werknemers verhogen. In deze Ins & Outs Pensioencommunicatie leest u hoe.
Beeld Pensioencommunicatie – Met goede communicatie is veel te winnen

Download

Type:
PDF-bestand
Grootte:
7 Pagina's
Download
Aangeboden door:
VLC & Partners

Pensioencommunicatie kan mensen helpen om beter inzicht te krijgen in het inkomen na pensionering, na overlijden en/of bij ziekte of arbeidsongeschiktheid en dit inzicht kan hen stimuleren om actie te ondernemen hun pensioen te verbeteren.

Financiële fitheid voor werknemers is de mate waarin zij hun financiële zaken op orde hebben en in staat zijn om hun financiële doelen te bereiken. Het gaat niet alleen om het hebben van voldoende inkomen, maar ook om het hebben van financiële kennis en het maken van weloverwogen keuzes. Voor werkgevers is het belangrijk dat hun werknemers financieel fit zijn, omdat dit kan leiden tot een hogere productiviteit, minder stress en een lager ziekteverzuim. Bovendien kan het aanbieden van financiële ondersteuning en opleiding aan werknemers helpen bij het aantrekken en behouden van talent en het verbeteren van de werknemerservaring.

Als strategische partner voor uw HR op het gebied van pensioen en verzuimmanagement helpen wij met het opstellen van jullie visie. Vanuit deze visie en jullie ambitie bekijken we welk arbeidsvoorwaardenpakket het beste bij jullie bedrijf en medewerkers past. Met persoonlijke aandacht zetten wij onze expertise in. Waar anderen geen weg weten, gaan onze experts verder.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.