Logo
  • Download
  • 11 mei 2023

Pensioen met visie – Een pensioenregeling die naadloos past bij je bedrijf

Het pensioeninkomen vervangt het salaris als dat wegvalt door het bereiken van de pensioenleeftijd, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Het is daardoor naast het salaris misschien wel de belangrijkste (secundaire) arbeidsvoorwaarde. Voor een werkgever kunnen de arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioen, een uitgelezen mogelijkheid zijn om ervaren krachten te behouden, om jong talent aan te trekken én om het bedrijf te profileren als aantrekkelijke werkgever. Maar hoe ontwikkel je een visie op pensioen? En wat past bij het bedrijf? En als je al een visie hebt, hoe houd je deze actueel?
Beeld Pensioen met visie – Een pensioenregeling die naadloos past bij je bedrijf

Download

Type:
PDF-bestand
Download
Aangeboden door:
VLC & Partners

Allereerst is van belang hoe je invulling wilt geven aan goed werkgeverschap, wat bied je wel aan en waar moeten werknemers naar jouw mening zelf voor zorgen.

Ook dien je je af te vragen of bepaalde keuzes wel bij medewerkers passen.

Tot slot is ook de mening van de werknemers zelf belangrijk. Misschien vinden zij pensioen helemaal niet interessant en hebben ze liever een hoger salaris, meer vrije dagen of juist meer opleidingsmogelijkheden.

Door deze inzichten helder te krijgen heb je de basis gezet voor een visie die past bij het bedrijf. Hoe je dat doet? Lees daar meer over in deze whitepaper van VLC & Partners

 

Als strategische partner voor uw HR op het gebied van pensioen en verzuimmanagement helpen wij met het opstellen van jullie visie. Vanuit deze visie en jullie ambitie bekijken we welk arbeidsvoorwaardenpakket het beste bij jullie bedrijf en medewerkers past. Met persoonlijke aandacht zetten wij onze expertise in. Waar anderen geen weg weten, gaan onze experts verder.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.