Van de Nederlanders tussen de 25 en 65 jaar met een voltijdbaan doen vrouwen een stuk vaker aan om- of bijscholing dan mannen. Zo nam afgelopen vijf jaar gemiddeld 25,1 procent van de vrouwen met een voltijdbaan deel aan een opleiding of cursus, terwijl dit percentage onder mannen slechts 17,9 procent bedroeg.
Klantgesprekken via video scoren structureel een hogere NPS dan face-to-face-gesprekken. Dat op het eerste gezicht opmerkelijke feit kwam ter sprake in de online talk die we hadden met Rutger Teunissen van 24sessions. Je kunt de hele talk nu terugkijken.
Iemand die gefrustreerd is over een moeilijke brief, een klant die baalt omdat een betaling langer op zich liet wachten dan verwacht, iemand die zich boos afvraagt waarom ze voor de zoveelste keer stukken moet aanleveren. Stuk voor stuk ‘een uiting van ongenoegen die gepaard gaat met emotie’, de definitie van een klacht die ABN AMRO gebruikt. Het is aan de medewerkers van de bank om ook deze klanten met een klacht een tevreden gevoel te geven over het contact, wat resulteert in een positieve NPS. In een intensief trainingsprogramma leren de klantcontactmedewerkers hoe je dat doet.
Je kunt de boekenkasten van je collega’s inmiddels uittekenen en zelfs praten over hoe vermoeiend dat videobellen is, begint een beetje vermoeiend te worden. Maar het mantra blijft: nog even volhouden. Daarom is het tijd voor een voorjaarsschoonmaak van je online meetings zodat je er weer fris tegenaan kunt.
Doordat veel bedrijven zich het afgelopen jaar in crisisstand bevonden, was er weinig tijd en aandacht voor een effectieve personeelsstrategie. De coronapandemie heeft niet alleen gezorgd voor lagere productiviteit, ook is bijna de helft van de werknemers van plan om de komende tijd van baan te veranderen.
Van de vermoeidheid door het videobellen tot virtueel koffiedrinken, en van de Nederlandse consensuscultuur tot het wel of niet kiezen voor een hybride vorm van thuiswerken. Deze en andere onderwerpen kwamen aan bod in een online talk met Sytse Sijbrandij van het IT-platform Gitlab. Zijn visie biedt inspiratie voor alle thuiswerkende professionals en hun leidinggevenden die vanwege de corona-crisis noodgedwongen remote zijn gaan werken.
Faculty of Skills is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de internationale Learning Awards in Londen. Het programma dat ontwikkeld is met zorgverzekeraar Zilveren Kruis kreeg een gold award in de categorie Learning Technologies. Artificial intelligence coach Alix van Faculty of Skills speelt een belangrijke rol in dat programma.
Net zoals vorig jaar stimuleert de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) werkgevers om praktijkleer- en werkleerplaatsen aan te bieden. Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze subsidie jaarlijks beschikbaar. U kunt de subsidie aanvragen vanaf 2 juni 2021 om 09:00 uur.
Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het belang van een goed onboardingtraject. De instroom van nieuwe medewerkers biedt echter mogelijkheden rondom subsidies en kostenbesparingen die bij veel werkgevers onderbelicht blijven. Dat is zonde, want het zijn fikse financiële voordelen waar werkgevers recht op hebben.
Een leven lang leren is een veel gebruikte slogan. Want dan blijven we goed inzetbaar en dus relevant. En dat geldt ook voor de organisaties waarin we werken, want die kunnen overleven als ze relevant blijven. Dus investeren organisaties grote bedragen in leren en ontwikkelen. Maar een dichtgetimmerde business case is daarvoor nog geen gemeengoed. Er wordt veel geld uitgegeven zonder meetbaar zicht op het resultaat. Hoe komt dat? En waarom nemen organisaties daarmee genoegen? Is het rendement van leren en ontwikkelen eigenlijk wel te meten?