Met ingang van dit jaar wordt een uitkering als gevolg van de Regeling voor vervroegde uittreding (RVU) belast tegen een tarief van 52 procent (strafheffing). De werknemerspremies over deze uitkering zijn vanaf dit jaar ook niet meer aftrekbaar. Beide wijzigingen komen de werkgever dus duur te staan.
Veel bedrijven organiseren op dit moment een WK-pool. Of de inleg nu een euro is of een tientje; het gaat voornamelijk om het ‘wij-gevoel’ en onze harten kleuren dan ook massaal oranje. Maar wordt de inleg hoger en doen er mensen buiten het eigen personeel mee, dan kunt u te maken krijgen met de kansspelbelasting.
Ook HR-talent moet af en toe kunnen 'herbronnen', het werk achter zich laten en een welverdiende vakantie opnemen. Volgens de wet heeft u minimaal recht op vier keer het aantal uren dat u per week werkt. Hoe zit het nu precies met de juridische kant van uw vakantie?
Bijna de helft van de Nederlandse werknemers (47 procent) hecht meer waarde aan persoonlijke ontwikkeling dan aan een vast contract of de hoogte van het salaris. Werkgevers (84 procent) zijn er echter van overtuigd dat werknemers een vast contract als primaire arbeidsvoorwaarde het belangrijkste vinden.
Repay/XXImo heeft voor zakelijke reizigers een systeem ontwikkeld waarmee je op één kaart met de auto en het openbaar vervoer kunt reizen, tanken, parkeren (op straat en in parkeergarages), de taxi nemen, vliegen of de internationale trein pakken. Ook kan je met XXImo hotels en vergaderruimtes boeken.
Bij een groot deel van de jongeren is pensioensolidariteit nog steeds aanwezig. Slechts een derde van de jongeren tot 35 jaar vindt collectieve pensioenregelingen niet meer bij deze tijd horen. Daarnaast gaan bijna alle jongeren uit van een lagere pensioenuitkering.
Organisaties die een duurzame filosofie hanteren laten een grotere productiviteit optekenen. Bij werknemers van bedrijven die de internationale duurzame praktijken en normen volgen is de productiviteit 16 procent hoger dan het gemiddelde. Dit blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of California zo meldt Express.be.
Op schriftelijk verzoek van de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) heeft de belastingdienst uitgelegd dat de lage bijtelling van toepassing blijft, ook als een auto van vóór 1 juli 2012 van eigenaar wisselt.
De werkgever heeft vanwege de slechte financiële situatie bij de onderneming de leaseauto van een werknemer ingenomen en de 13e maand niet uitgekeerd. Het Hof Den Bosch oordeelt dat omdat de leaseauto ook privé gebruikt mag worden en omdat de 13e maand overeengekomen loon is, de belangen van de werkgever minder zwaar wegen dan die van de werknemer.
Het is bekend: een werkgever heeft voorafgaande toestemming voor ontslag nodig, vanwege het bestaan van het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 (BBA). Het BBA geldt in principe voor alle werknemers; de statutair directeur en onderwijzend personeel is bijvoorbeeld wel uitgezonderd. En hoe zit dat met werknemers met een internationale arbeidsovereenkomst?