Zoekresultaten
Er zijn 25 items voor podcast gevonden. Pagina 1 van 3.
De HR Podcast afl. 89 - Gwen Kolader, Global Head DE&I Hexaware over de positieve business impact van DE&I
De term Diversity, Equality & Inclusion is inmiddels binnen het HR-domein en daarbuiten al aardig ingeburgerd. Maar weet iedereen ook wat er precies mee wordt bedoeld? En wat een DE&I-beleid inhoudt?
De HR Podcast – Afl. 46: Diversiteit en inclusie verbeteren door meten
Diversiteit en inclusie krijgen in het maatschappelijk debat steeds meer aandacht. Organisaties vinden het belangrijker om ethisch en maatschappelijk bewust te handelen. Er komt ook steeds meer onderzoek beschikbaar dat de voordelen voor organisaties laat zien van diversiteit en inclusie. Er is dus winst te behalen met een meer divers medewerkersbestand met mensen die zich onderling verbonden voelen. Maar hoe breng je dat dan in de praktijk en vooral, hoe meet je hoe divers en inclusief je organisatie is?
HR Podcast afl. 82 - Daan de Boer, Adaptics over geldzorgen bij medewerkers bespreekbaar maken
De prestaties van een medewerker op het werk kunnen sterk lijden onder financiële zorgen. Maar uit schaamte verzwijgen medewerkers deze problemen vaak, waardoor je als werkgever niet de juiste hulp kunt bieden. Terwijl je er juist wilt zijn voor je medewerker in zo’n moeilijke periode, om een goed werkgever te zijn én de prestaties van de medewerker op pijl te houden. Kortom, financiële stress doet afbreuk aan de vitaliteit van de medewerker.
Gwen Kolader, Global Head DE&I Hexaware & Mobiquity: 'Het DE&I-beleid is veel meer dan alleen een ‘HR-dingetje’
Het belang van diversiteit, gelijkheid en inclusie wordt in veel organisaties onderschat. Als je DE&I goed implementeert, is het een enorme ‘enabler’ voor succes en duurzame groei, aldus Gwen Kolader. “Leiders zullen echt aan het werk moeten.”
De HR Podcast afl. 72 – Aon: Focus op duurzame inzetbaarheid om elke generatie gezond aan het werk te houden
Door de grote personeelstekorten domineert recruitment nu de HR-agenda. Maar ook de aandacht voor duurzame inzetbaarheid groeit de laatste tijd sterk. Terecht, want in deze periode van personeelstekorten én economische turbulentie kun je als werkgever niet meer om duurzame inzetbaarheid heen. Juist dan moet je investeren in de weerbaarheid en veerkracht van medewerkers. Dat bepaalt voor een groot deel het succes van de organisatie. Dat zegt Michiel van Meer, CHRO en statutair bestuurder van risico-adviseur Aon in Nederland.
De HR Podcast afl. 67 – Medewerkers blijvend vitaler maken met preventiebeleid op maat
Organisaties is er veel aan gelegen om verzuim te voorkomen en in te zetten op preventie om werknemers vitaal en bevlogen te houden. Maar ondanks de goede bedoelingen lijken alle inspanningen in de praktijk niet echt te zorgen voor lager verzuim en bestaat vitaliteit en bevlogenheid veelal alleen op papier. Waarom is preventiebeleid zo weerbarstig en hoe kom je in de praktijk tot blijvend vitale en bevlogen medewerkers?
De HR Podcast – afl. 61 – Medewerkers inzetbaar houden met mantelzorgvriendelijk HR-beleid
Maar liefst 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. Daarvan komt 16 procent in de knel. Als daar in de werkomgeving niet genoeg aandacht voor is, groeit de kans op uitval, hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Dat is niet goed voor de medewerkers en ook niet voor de organisatie. Toch hebben werkgevers genoeg mogelijkheden om mantelzorgers voor hun organisatie inzetbaar te houden. Dat zijn echt geen baanbrekende innovaties, maar het begint wel bij de juiste aandacht. En die is hard nodig, want vroeg of laat wordt iedereen mantelzorger!
De HR Podcast – Afl. 47: Duurzame inzetbaarheid verbeteren met het Skillspaspoort
Werk verandert voortdurend, onder meer door digitalisering en de energietransitie. En de corona-pandemie zorgt daarbij nog voor een extra versnelling. In sommige sectoren is er krimp, terwijl in andere sectoren de vraag sterk groeit. Dat zijn factoren die impact hebben op de inzetbaarheid van mensen. Werknemers én werkgevers staan voor de vraag hoe zij relevant blijven op de arbeidsmarkt. De Luchtvaart Community Schiphol (LCS) heeft daar antwoorden op gevonden en samen met werkgeversorganisatie AWVN en het House of Skills het initiatief genomen voor het Skillspaspoort.
Daan de Boer, vitaliteitsexpert Adaptics: 'Medewerkers met geldproblemen kun je beter coachen dan financieel steunen'
Steeds meer mensen ervaren problemen door de stijgende kosten van levensonderhoud. De prestaties van medewerkers kunnen sterk lijden onder financiële zorgen. Wat kun je als werkgever doen om het welzijn van medewerkers in deze situatie te verbeteren?
Ondersteuning vanuit werkgevers bij mentale gezondheidsproblemen is verslechterd
Meer dan de helft van alle werkenden in Nederland ervaart één of meerdere keren per week stress. Iets meer dan de helft (54%) voelt zich in zo’n geval gesteund door de leidinggevende. Meer dan een kwart (27%) geeft aan dat de werkgever helemaal niets doet om de mentale gezondheid van medewerkers te bevorderen. Doen ze dit wel dan dan doen ze dit in de vorm van extra vrije dagen en het intensiveren van de communicatie en het contact met hun medewerkers.
- pagina 1 / 3
- volgende ›