Logo
  • Nieuws
  • 25 maart 2022

De HR Podcast – Afl. 47: Duurzame inzetbaarheid verbeteren met het Skillspaspoort

Werk verandert voortdurend, onder meer door digitalisering en de energietransitie. En de corona-pandemie zorgt daarbij nog voor een extra versnelling. In sommige sectoren is er krimp, terwijl in andere sectoren de vraag sterk groeit. Dat zijn factoren die impact hebben op de inzetbaarheid van mensen. Werknemers én werkgevers staan voor de vraag hoe zij relevant blijven op de arbeidsmarkt. De Luchtvaart Community Schiphol (LCS) heeft daar antwoorden op gevonden en samen met werkgeversorganisatie AWVN en het House of Skills het initiatief genomen voor het Skillspaspoort.

Beeld De HR Podcast – Afl. 47: Duurzame inzetbaarheid verbeteren met het Skillspaspoort

Wat het Skillspaspoort is en hoe het bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid van werkenden, vertelt Margreet Hak in aflevering 47 van de HR Podcast. Zij is als programma-manager bij de Luchtvaart Community Schiphol nauw betrokken bij de realisatie van het Skillspaspoort. Ook vertelt Margreet welke initiatieven LCS nog meer onderneemt voor de duurzame versterking van de arbeidsmarkt op Schiphol.

De HR Podcast is een initiatief van HR Academy en HR Praktijk en gaat over innovaties met impact op HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Skills en schaarste

In de afgelopen twee jaar is het skillsdenken steeds meer op de agenda gezet en hebben medewerkers op Schiphol een skillspaspoort kunnen testen. Maar wat heb je aan zo’n skillstool als je als bedrijf grote uitdagingen hebt om instroom van nieuwe medewerkers te genereren? En wat is er voor nodig om jouw collega’s over de streep te trekken om op een andere manier naar de inzet van medewerkers te kijken? Margreet laat tijdens het congres '(R)evolutie van de Talent Journey' zien hoe in tijden van extreme schaarste skillsdenken bij Luchtvaart Community Schiphol voor verrassende uitkomsten zorgt om medewerkers optimaal in te zetten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.