Logo
  • Nieuws
  • 18 augustus 2015
  • Lianne Bouman

Verplicht gebruik formulier transitievergoeding en collectief ontslag UWV

UWV heeft formulieren vastgesteld voor het indienen van een verzoek om een verklaring overbruggingsregeling transitievergoeding en ook voor het doen van een melding collectief ontslag. Voor werkgevers zijn deze formulieren beschikbaar via uwv.nl en/of werk.nl.

Beeld Verplicht gebruik formulier transitievergoeding en collectief ontslag UWV

Het besluit UWV Verplicht gebruik formulier transitievergoeding en formulier collectief ontslag is op 12 augustus j.l. in de Staatscourant gepubliceerd.

Kleine werkgevers

Kleine werkgevers kunnen bij ontslag wegens een slechte financiële situatie een beroep doen op de Overbruggingsregeling Transitievergoeding voor kleine werkgevers. Daarvan is sprake als de werkgever in de periode van 1 juli t/m 31 december van het voorafgaande kalenderjaar gemiddeld minder dan 25 werknemers in dienst had.

Het verzoek moet door de werkgever gelijktijdig met de ontslagaanvraag worden ingediend. UWV hecht er aan dat de informatie die de werkgever moet verstrekken bij de ontslagaanvraag naadloos aansluit op de informatie die verstrekt wordt bij het verzoek om een verklaring overbruggingsregeling transitievergoeding. Dit kan alleen goed geborgd worden door, evenals het aanvraagformulier voor ontslag ook dit verzoek te laten verlopen via een verplicht gesteld formulier.

Procedure

UWV bepaalt of de aanvraag compleet is. Zijn er nog gegevens nodig voor de beoordeling van uw aanvraag, dan neemt UWV contact met de aanvrager op. De behandeling van een complete aanvraag duurt ongeveer vier weken. Als er een extra ronde van hoor en wederhoor nodig is voor de beoordeling van de ontslagaanvraag of als er een (deskundigen)advies nodig is, dan duurt de behandeling langer. De verklaring geeft UWV tegelijk met de beslissing op de ontslagaanvraag.

Let op

Een verzoek om een verklaring overbruggingsregeling transitievergoeding of een melding collectief ontslag wordt niet in behandeling genomen als deze niet met de betreffende formulieren is ingediend.

Transitievergoeding

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.