Logo
  • Nieuws
  • 23 april 2015
  • Bron: De Telegraaf

Bij UWV verdwijnen 300 banen als gevolg van WWZ

Als gevolg van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) schrapt UWV enkele honderden banen op de afdeling handhaving. De invoering van de nieuwe wet zorgt er namelijk voor dat bepaalde werkzaamheden worden geautomatiseerd zo meldt De Telegraaf.

Beeld Bij UWV verdwijnen 300 banen als gevolg van WWZ

Volgens een woordvoerder van de uitkeringsinstantie gaat bijvoorbeeld de controle van de inkomstenverrekening van mensen met een WW-uitkering voortaan automatisch.

Natuurlijk verloop

Gedwongen ontslagen zijn uitgesloten aldus het UWV. Een deel verlaat de instantie via natuurlijk verloop in de periode 2016-2018. Voor de overige werknemers wordt gekeken of er intern een andere geschikte functie is.

Het nieuwe ontslagrecht in 3 uur

Alles over het ontslag vanaf 1 juli 2015

De Wet werk en zekerheid wijzigt het Nederlandse arbeidsrecht ingrijpend. Voor HR-professionals is kennis van de wijzigingen een noodzaak. Tijdens de ochtendsessie 'Het Nieuwe Ontslagrecht in 3 uur' wordt ingegaan op de belangrijkste wijzigingen in regels met betrekking tot ontslag en ontslagvergoedingen, incl. de transitievergoeding, de berekening daarvan en de overgangsregelingen. In 3 uur bent u bijgepraat over alle wijzigingen die per 1 juli aanstaande inwerking treden! Meer informatie en inschrijven

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.