Logo
  • Nieuws
  • 5 september 2013
  • Michelle Hollenberg

Woensdagmiddag beste dag voor sollicitanten

Woensdagmiddag is het ideale moment voor een sollicitatiegesprek is, zo blijkt volgens Express.be uit onderzoek van consulent Douglas Scott Legal Recruitment. Op die dag hebben werkzoekenden namelijk de meeste kans voor de baan in aanmerking te komen.

Volgens de onderzoekers is de achterliggende reden hiervoor dat de interviewer dan ‘in balans’ is. Herkent u zich daarin? U bent al een eind op weg met de opdrachten voor de lopende week. En heeft bovendien een goed inzicht in de taken die u nog te wachten staan. Daarnaast vindt het sollicitatiegesprek na de lunch plaats, wat ook positieve effecten met zich meebrengt. U heeft dan namelijk volgens de onderzoekers de meest stressvolle verplichtingen achter de rug en hoeft geen deadlines meer te halen.

Maandag slechte dag

De onderzoekers concluderen dat 36 procent van de succesvolle werkzoekenden een sollicitatiegesprek had op woensdag, gevolgd door vrijdag (30 procent) en ten slotte de dinsdag (18 procent). Een sollicitatiegesprek op donderdag heeft minder kans van slagen, namelijk 9 procent. Op de laatste plaats is de maandag geëindigd met een score van 7 procent. Daarnaast bleek dat 34 procent van de succesvolle kandidaten een gesprek tijdens de lunchpauze had. Kandidaten die een sollicitatiegesprek hadden voordat de werkdag begon, hebben slechts 7 procent kans op succes. Sollicitanten die hun gesprek na afloop van de werkdag hadden, zouden 9 procent kans op succes hebben.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.