Logo
  • Nieuws
  • 16 maart 2011
  • Miranda Panse

Werkzoekenden kunnen individueel gesprek straks vergeten

Bij UWV verdwijnen in de komende vier jaar ongeveer 6000 arbeidsplaatsen. Het kabinet gaat 299 miljoen euro bezuinigen, naast de al eerder opgelegde 78 miljoen euro. De arbeidsmiddeling voor werklozen wordt als gevolg hiervan verslechterd.

Beeld Werkzoekenden kunnen individueel gesprek straks vergeten

Dit schrijft De Volkskrant. Binnenkort kan 90 procent van de werkzoekende een individueel gesprek vergeten. Het huidige kabinet verwacht dat werkzoekenden zelf meer initiatief gaan nemen. Het UWV-loket wordt hierdoor bijna volledig digitaal. Arbeidsbemiddeling laat het UWV voortaan vrijwel geheel over aan uitzendbureaus.

Reorganisatie

De nieuwe reorganisatie bij UWV kan volgens de regering grotendeels zonder gedwongen ontslagen plaatsvinden. De bezuinigingen treffen ook de inspectiediensten. Er zal minder intensief gecontroleerd worden op uitbetaling van het minimumloon, illegale arbeid en het gebruik van gevaarlijke stoffen door bedrijven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.