Logo
  • Nieuws
  • 19 augustus 2008
  • Lianne Bouman

Werkgevers profiteren niet van ‘Nuggers’

Bent u bekend met het fenomeen ‘Nuggers’? Het zijn niet-uitkeringsgerechtigden die graag willen werken, maar door werkgevers als arbeidspotentieel niet worden gebruikt. Uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) van de Intelligence Group blijkt dat werkgevers arbeidspotentieel laten liggen door zich niet aan te passen aan zeker een half miljoen Nuggers.

Beeld Werkgevers profiteren niet van ‘Nuggers’

Voor het onderzoek werden bijna 400 niet-uitkeringsgerechtigden gevraagd naar hun wensen en motieven. Nuggers zijn bereid om minimaal 12 uur per week te werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek telt Nederland zeker 435.000 Nuggers. Zij bestaan voor een groot deel uit hoogopgeleide jonge mensen die gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Werkgevers houden echter te weinig rekening met deze doelgroep en passen zich daarom ook niet aan de wensen van de Nuggers aan.

 

Tip

U kunt Nuggers aan werk helpen. U kunt ze flexibele werktijden bieden, zodat de Nuggers werktijden onder meer kunnen aanpassen aan schooltijden. Ook parttime banen zijn in trek. Als u geen parttime baan kunt bieden, bent u niet interessant voor Nuggers. Verder kunt u de Nuggers kinderopvang aanbieden of in ieder geval een financiële vergoeding daarvoor. Dit laatste overigens belast.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.