Logo
  • Nieuws
  • 5 november 2008
  • Arzu Kokeng

Waar zouden we zijn zonder de Sollicitatietrein?

Vandaag rijdt een bijzondere trein door de Randstad: de NS Sollicitatietrein. De trein is toegankelijk voor alle aanstaande starters op de arbeidsmarkt in Nederland die tips en adviezen omtrent het solliciteren kunnen gebruiken. Dat meldt Flexmarkt.nl.

Beeld Waar zouden we zijn zonder de Sollicitatietrein?

Het doel van de NS is tweeledig. Enerzijns probeert de NS (aanstaande) ex-studenten aan een baan te helpen, anderzijds moeten deze mensen met een gratis Voordeelurenabonnement geïnteresseerd blijven in de trein als vervoersmiddel.

 

Sterke en zwakke punten

De NS Sollicitatietrein bestaat uit vier delen met elk een eigen thema.

  • Specialisten van HR dienstverlener Randstad en TalentFirst staan de ex-studenten bij op het gebied van beroepskeuze, inzicht in de arbeidsmarkt, schrijfadvies voor de perfecte sollicitatiebrief en een CV-check.
  • Cabaretier en schrijver Dolf Jansen is aanwezig in de trein om de aanstaande starters te voorzien van schrijfadvies en om hen te testen op hun sterke en zwakke punten.
  • Verder krijgen de deelnemers presentatietraining en gesprekstechnieken en geven stylisten advies over welke kleding het beste past bij de jonge professional tijdens het sollicitatiegesprek.
  • De schrijvers van het boek voor een succesvolle carrière dankzij humor, 'Koning van de koffieautomaat', zijn eveneens aan boord van de trein. Pieter Jouke, Victor Mastboom en Michiel Peereboom helpen met evenveel humor aanstaande sollicitanten bij het oefenen van hun gesprekstechnieken.

 

De speciale trein is vanochtend om 10.16 uur vertrokken vanaf Amsterdam CS en stopt vervolgens op Leiden CS, Den Haag Holland Spoor, Delft, Rotterdam CS, Gouda en Utrecht CS. Daarna rijdt de trein door naar het eindstation Amsterdam CS.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.