Logo
  • Nieuws
  • 16 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Uitzendmarkt verwacht slechte tijden

Er zijn aanwijzingen dat de omzetten in de uitzendmarkt omlaag gieren in deze weken. Werkgevers zouden terughoudend zijn met het inhuren van tijdelijk personeel vanwege recessievrees en de kredietcrisis. Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

Beeld Uitzendmarkt verwacht slechte tijden

Bronnen stellen dat marktleider Randstad de omzet in de afgelopen vier weken met 15 procent heeft zien kelderen. Voor Manpower zou het gaan om een daling van 8 procent. De uitzendbureaus willen de cijfers niet bevestigen en verwijzen naar de week van 27 oktober, wanneer de beursgenoteerde spelers hun resultaten over het derde kwartaal presenteren.

 

Niet langer investeren in opleidingstrajecten

Een middelgroot uitzendbureau in het oosten van het land, dat niet bij name genoemd wil worden, stelt dat het niet langer kan investeren in opleidingstrajecten voor de uitzendkrachten, omdat de bank niet langer wil meefinancieren. Tegelijkertijd krijgt het bedrijf tal van kleine branchenoten over de vloer die zich voor overname aanbieden om de dans van een scherpe neergang te ontsnappen.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.