Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2010
  • Manon Schuttrups

Solliciteren? Neem een kauwgumpje!

De succesformule voor een geslaagd sollicitatiegesprek is een kandidaat met een goed stel hersens én een leuk uiterlijk. Maar dan ben je er nog niet: de kandidaat moet ook een frisse adem hebben.

Beeld Solliciteren? Neem een kauwgumpje!

Bijna de helft van de werkgevers is geneigd een sollicitant met een slechte adem eerder af te wijzen. Dit blijkt uit onderzoek van Hospital Group. Ook een onverzorgd gebit kan aanleiding zijn voor een afwijzingsbrief.

 

Uiterlijk geeft innerlijk weer

“Uiterlijk is zeer belangrijk tijdens sollicitaties,” bevestigt sollicitatieadviseur Richard Thrippleton. “Als je de moeite niet neemt om er leuk en verzorgd uit te zien kan dat uitgelegd worden als luiheid, en gedacht kan worden dat de persoon in kwestie dit ook zal zijn op zijn werk.” Ook andere uiterlijke kenmerken als tatoeages, slechte huid, piercings in het gezicht en excessief zweten, doen het niet goed bij een sollicitatiegesprek.

 

Ongeveer 15 procent van de ondervraagde werknemers overweegt plastische chirurgie omwille van hun carrière. 3 procent heeft dit al ondergaan. Ongeveer 20 procent heeft het gevoel tegengewerkt te worden door zijn uiterlijk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.