Logo
  • Nieuws
  • 5 maart 2010
  • Mariel Hovemann

Social networks belangrijker dan carrièrebeurzen en open dag

De Nederlandse beroepsbevolking geeft de voorkeur aan gewoon solliciteren om in contact te komen met werkgevers. Daarnaast zijn social networks erg belangrijk.  Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.

Beeld Social networks belangrijker dan carrièrebeurzen en open dag

Intelligence Group heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop de Nederlandse beroepsbevolking het liefst in contact zou willen komen met een potentiële werkgever. Hieruit blijkt dat tweederde van de respondenten aangeeft gewoon te solliciteren om in contact te komen met een werkgever.

 

Netwerk

Hoewel het merendeel dus zelf het initiatief neemt om contact te zoeken, staat de Nederlandse beroepsbevolking ook open voor benadering door werkgevers. Bijna een derde wil graag via zijn/haar netwerk in contact komen met een werkgever. Daarnaast vinden sommigen het niet erg om gebeld te worden door een werkgever (27%) of per email benaderd te worden door een werkgever (20%).

Social networks

Verder is het opvallend dat ongeveer een op de zeven respondenten het liefst gebruik maakt van social networks om contact met werkgevers te leggen of om gevonden te worden door werkgevers. Dit medium wordt zelfs geprefereerd boven een open dag of carrièrebeurs.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.