Logo
  • Nieuws
  • 9 december 2014

Ruim één derde HR-managers vindt geschikte kandidaat via LinkedIn

Waar vorig jaar 19 procent van de HR-managers aangaf LinkedIn te gebruiken in hun wervingsproces, geeft nu ruim één derde (38 procent) aan een geschikte kandidaat te hebben gevonden via LinkedIn en bijna een kwart (22 procent) via Facebook.

Beeld Ruim één derde HR-managers vindt geschikte kandidaat via LinkedIn

Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half Nederland.

Betrouwbaarheid

Social media zijn snel, altijd toegankelijk en maken voor veel mensen deel uit van hun dagelijks leven. De groei in het gebruik van social media in het wervingsproces lijkt daarom een logisch gevolg. Toch gaven vier van de vijf (79 procent) CFO’s in eerder onderzoek van Robert Half aan meer vertrouwen te hebben in een traditioneel CV dan in de informatie op een LinkedIn-profiel. 83 Procent van hen twijfelde bovendien aan de betrouwbaarheid van informatie op LinkedIn-profielen.

Verschil per functiesoort

De mate waarin online werven een rol speelt in de zoektocht naar de geschikte kandidaat verschilt per functiesoort. Zo geeft 42 procent van de Nederlandse HR-managers aan geen social media te gebruiken in de werving van functies op executive-niveau tegenover 23 procent bij staffuncties. De belangrijkste voordelen van online werven ten opzichte van traditioneel werven zijn volgens de HR-managers het promoten van vacatures en het vinden van geschikte kandidaten (beiden 31 procent).

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.