Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2008
  • Lianne Bouman

Pas op voor klagende kandidaten

Als u potentiële werknemers onheus behandelt, slingeren zij u zo op een klachtensite. Zij kunnen hun grieven spuien op sollicitatieklacht.nl, een initiatief van het weblog RecruitmentMatters.

Beeld Pas op voor klagende kandidaten

Klagende kandidaten hebben overigens verschillende mogelijkheden om hun hart te luchten. De HR-beroepsvereniging NVP heeft een klachtenprocedure voor sollicitanten die er veel moeite voor willen doen. Gemakkelijker bereikbaar is de site sollicitatieleed.nl waarin sollicitanten werkgevers met naam en toenaam in het beklaagdenbankje kunnen zetten.

 

Klachten over online sollicitatieproces

Op de nieuwe site sollicitatieklacht.nl kunnen kandidaten via een formulier op een eenvoudige manier hun sollicitatie-frustaties aangeven. De site beperkt zich tot klachten over het online sollicitatieproces (via recruitmentsite, vacaturesite, mail, online vacatureformulier). Wie bijvoorbeeld geen reactie heeft ontvangen op een sollicitatiebrief, kan niet terecht bij sollicitatieklacht.nl.

 

Werkwijze

Als er een klacht bij sollicitatieklacht.nl binnenkomt, vragen de mensen achter de site een reactie aan de werkgever. Als zij op deze manier een duidelijk waarneembaar misstand tegenkomen, zullen ze erover publiceren op het weblog RecruitMatters.

 

Tip

Op Nvp-plaza.nl kunt u de NVP-sollicitatiecode downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.