Logo
  • Nieuws
  • 18 oktober 2010
  • Dagmar Hendriks

Oudere generaties nog steeds minder kansrijk op arbeidsmarkt

40-plussers worden vaak niet aangenomen door bedrijven omdat er veel vooroordelen over ‘oudere’ generaties bestaand. Ze zouden duurder, sneller ziek en minder productief zijn. De voordelen van deze groep werknemers worden veelal vergeten.

Beeld Oudere generaties nog steeds minder kansrijk op arbeidsmarkt

Dit stelt Jan-Dick Verheul van uitzendbureau Ervaren Jaren. Volgens Verheul hebben ouderen meer ervaring, stralen ze veel vertrouwen uit en werken ze doorgaans met meer enthousiasme. “Op niet al te lange termijn zal de vraag naar arbeidskrachten weer flink toenemen. De werknemers die zijn ontslagen door de crisis zijn veelal van deze leeftijdscategorie. Om het aanstaande personeelstekort aan te pakken is het verstandig om te kijken naar 40-plussers.”

 

Doorwerken 65-plus

Over tien tot vijftien jaar is een kwart van de Nederlanders 65-plus. De helft van de 55-plussers verwacht dat hij of zij in staat is door te werken tot en met het 65e levensjaar, zo blijkt uit onderzoek van TNO. Toch wordt er maar ongeveer vijftien procent aan mensen van boven de 45 aangenomen. De cijfers laten ook zien dat slechts 22 procent van de werkgevers bereid is ouderen tot het 65e levensjaar te laten werken. Slechts 8 procent van de werkgevers wil ouderen tot hun 67e aan de slag houden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.