Logo
  • Nieuws
  • 13 september 2012
  • Siem Kannekens

Ontevreden werknemers wachten voor vertrek op betere tijden

Bijna 35 procent van de werknemers blijft bij zijn huidige werkgever omdat er door de economische moeilijke tijden geen andere mogelijkheden gevonden kunnen worden. De medewerkers wachten op betere tijden en nieuwe kansen en zullen dan vertrekken. Dat is volgens Express.be de conclusie van een wereldwijd onderzoek van consulent Blessing White.

Beeld Ontevreden werknemers wachten voor vertrek op betere tijden

De onderzoekers waarschuwen bedrijven dat zij zich bewust moeten zijn dat in de toekomst waardevolle medewerkers verloren dreigen te gaan. Om dit tegen te houden moeten organisaties een cultuur van engagement opbouwen en meer interactiviteit met de medewerkers creëren.

 

Ontevreden

Het opbouwen van een groter engagement met het bedrijf moet vanuit de directie in gang worden gezet. “Het hogere management moet met zijn teams samenwerken om misnoegde werknemers te identificeren en instrumenten ter beschikking stellen om het probleem op te lossen. Een grote groep managers heeft echter niet voldoende vertrouwen om met ontevreden personeelsleden om te gaan”, aldus Zoe Allen, marketing manager bij de consulent.

 

Betrokkenheid en leeftijd

Gelukkig valt er ook goed nieuws te melden. Zoe Allen vervolgt: “Een groot gedeelte van de werknemers zegt bij zijn huidig bedrijf te willen blijven omdat ze voldoening halen uit hun werk”. Verder hebben de onderzoeker vastgesteld dat er een sterke relatie kon worden opgetekend tussen engagement en leeftijd. Oudere werknemers en leidinggevenden blijken een sterkere band te voelen met de onderneming. “Personeelsleden die al langer bij het bedrijf aan het werk zijn, staan vaak ook dichter bij de bedrijfstop, waardoor ze een groter engagement hebben aangekweekt”, besluit Allen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.