Logo
  • Nieuws
  • 29 september 2008
  • Arzu Kokeng

Nederlanders werken liever niet samen met vrienden

Nederlanders die het heel erg naar hun zin hebben in hun baan, houden liever werk en privé gescheiden. Bijna tweederde van de werknemers raadt vrienden en kennissen niet aan om te solliciteren bij het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van de carrièresite StepStone.

Beeld Nederlanders werken liever niet samen met vrienden

Slechts 37 procent van de Nederlanders raadt mensen uit hun vriendenkring aan om te solliciteren bij het bedrijf waar ze zelf werken. In de internationale vergelijking zijn de  Scandinavische werknemers het meest begaan met hun bedrijf. In Noorwegen zegt 57 procent en in Zweden 50 procent, dat zij hun bedrijf in elk geval zal aanbevelen in hun vriendenkring.

 

Ander beeld

“Een goed imago begint bij de eigen werknemers. Wanneer de werknemers enthousiast zijn over hun bedrijf, zullen zij graag werven binnen hun vrienden- en kenniskring. De resultaten van het onderzoek geven een ander beeld weer. Bedrijven doen er goed aan om vaker actie te nemen op dit soort zaken. Het is belangrijk om een beleid te ontwikkelen waarbij de organisatie ervoor zorgt dat ze haar medewerkers aanmoedigt om goed personeel aan te brengen”, aldus Gijs Bos, Countrymanager StepStone Nederland.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.