Logo
  • Nieuws
  • 9 maart 2009
  • David Davidson

Multinationals besparen succesvol op HR-kosten

Multinationals die hun HR-processen aanpassen slagen er goed om kosten te besparen en de kwaliteit te verbeteren. Dat staat in het Global HR Transformation Report over 2008 van salarisverwerker ADP en de Human Resources Outsourcing Association.

Beeld Multinationals besparen succesvol op HR-kosten

Bijna twee op de drie bedrijven die hun HR-processen transformeren behalen hun kostenbesparingsdoelstellingen of overtreffen deze zelfs tot 20 procent, aldus de makers van het rapport. De processen die het meest worden uitbesteed zijn salarisverwerking, administratie van pensioenen en employee benefits. Ook werving en selectie wordt steeds meer aan derden overgelaten.

 

Kennisniveau

Hoewel HR-transformatie gemeengoed is, signaleren de schrijvers van het rapport ook belemmerende factoren. Zo is het kennisniveau van HR-medewerkers die de processen begeleiden vaak onder de maat, en vormen interne bureaucratie en een gebrek aan technologische hulpmiddelen obstakels tijdens transformaties.

 

Aan het onderzoek, een internet-enquête, werkten wereldwijd 129 medewerkers van multinationals mee. 90 procent van de ondervraagde bedrijven blijkt bezig met een HR-veranderingsproces. 64 procent van de ondervraagde multinationals zegt dat het proces van HR-transformatie de komende jaren wordt uitgebreid.

 

Op de site van ADP kunt u het volledige rapport downloaden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.