Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Meer diversiteit? Voeg daad bij woord!

Nederlandse managers vinden diversiteit op de werkvloer belangrijk. Dat concludeert Management Team uit een lezersonderzoek.

Beeld Meer diversiteit? Voeg daad bij woord!

Bijna zeven op de tien respondenten (68,7 procent) discrimineert naar eigen zeggen nooit tijdens het aannameproces. De managers zien het creëren van wederzijds begrip (ruim 50 procent) en een afspiegeling van de samenleving zijn (ruim 40 procent) als belangrijkste voordelen van diversiteit. Bijna een kwart van de respondenten is van mening dat de discussie over diversiteit op de werkvloer nut heeft.

 

Voorkeur boven een Marokkaanse

Toch discrimineren Nederlandse managers net zo goed. Ruim een kwart neemt geen kandidaat aan met een hoofddoek. Voor bijna 15 procent geniet een Nederlandse kandidaat in alle gevallen de voorkeur boven een Marokkaanse. Bijna tweederde stelt dat gebrekkig Nederlands sprekende mensen niet hoeven te komen solliciteren.

 

Bijna de helft van de Nederlandse managers vindt het de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven om diversiteit op de werkvloer te stimuleren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.