Logo
  • Nieuws
  • 21 april 2010
  • Graziëla Sheotahul

Lange vrouwen krijgen meer salaris

Lange vrouwen verdienen aanzienlijk meer dan kleinere collega’s. Vrouwen die langer zijn dan 1 meter 76 verdienen tot twee keer vaker 48.000 euro per jaar of meer. Omgerekend komt dit op jaarbasis neer op een gemiddeld verschil van ruim 8300 euro met kleinere dames. Aldus the Daily Mail.

Beeld Lange vrouwen krijgen meer salaris

Bijna 1500 vrouwen deden mee aan het onderzoek over onder meer hun lengte en hun loonstrook. Hieruit bleek dat 20 procent van de respondenten die aangaven ‘lang’ te zijn, 48.000 euro per jaar of meer verdient. Vrouwen die kleiner zijn dan 1 meter 76 hebben de helft minder kans dit bedrag te verdienen. Een vijfde van de lange vrouwen ziet haar lengte als ‘iets wat kracht en autoriteit uitstraalt’. Bij de kleinere dames was dit een op de twintig.

 

Zelfvertrouwen

Ook blijkt er een samenhang te zijn tussen de lengte en het zelfvertrouwen van de vrouw; vrouwen die lang zijn zouden gemiddeld genomen eerder tevreden zijn over hun lichaam. Maar desondanks is het zelfvertrouwen niet groot; 75 procent van de langere vrouwen gaf aan onzeker te zijn over haar uiterlijk, tegen maar liefst 90 procent van de kleinere vrouwen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.