Logo
  • Nieuws
  • 20 augustus 2009
  • David Davidson

Iets meer topvrouwen bij grote bedrijven

Het percentage vrouwen in hogere managementfuncties is in 2008 licht gestegen, dat meldt de Volkskrant op basis van eigen onderzoek.

Beeld Iets meer topvrouwen bij grote bedrijven

De Volkskrant vroeg bij 29 grote Nederlandse bedrijven inzage in de opbouw van het managementbestand. Volgens de krant waren tien rapportages ondermaats, wat opvallend is omdat veel bedrijven het handvest Talent naar de Top ondertekenden. Eén van de eisen in dit handvest om meer vrouwen op topposities te krijgen is dat deze gegevens openbaar zijn.

 

Meer topvrouwen

Bij de 19 bedrijven die wel inzage gaven, is bij 15 een toename van het aantal topvrouwen zichtbaar in 2008. De Volkskrant maakt uit de beperkte gegevens op dat het percentage vrouwen bij grote bedrijven steeg van 24,5 naar 26,3 procent. Uitzendorganisatie Randstad, chemiebedrijf DSM en de energiebedrijven Nuon en Essent blijken vrouwen een goede kans te geven. Uitgeefconcern Wolters Kluwer en de chemiereuzen AkzoNobel en Shell zagen het aantal topvrouwen dalen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.