Logo
  • Nieuws
  • 28 oktober 2008
  • Mariel Hovemann

Het glazen plafond bestaat niet!

Het glazen plafond is helemáál geen bedenksel van het old boys network om vrouwen van topposities in het bedrijfsleven te weren. Nee, het bestaat niet eens, maar zit uitsluitend tussen de oren van vrouwen die niet durven kiezen om én een gezin én een carrière op te bouwen...

Beeld Het glazen plafond bestaat niet!

Voor wie nu denkt dat deze rabiate mening van een man is, fout! Ze is van vijf topvrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven. TIjdens een speciaal door het vakblad HR Strategie georganiseerd debat over vrouwen aan de top kwamen ze eensluidend en vrijwel meteen met deze opvallende uitspraak. "Het glazen plafond bestáát helemaal niet, het is gewoon een excuus van vrouwen die niet bereiken wat ze willen bereiken."

 

Op zoek naar remedies voor de bottelneck die vrouwen op hun weg naar de top in veel organisaties ervaren, legde HR Strategie een aantal prikkelende stellingen voor aan Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur USG Capacity, Karin Korstanje, algemeen directeur USG Juristen, Marion van de Vorst, algemeen directeur Horizon Training & Development, Petrice Broeders , directeur Orga Advies en Saskia Rosmalen, algemeen directeur van PE People.

 

1. Het glazen plafon is een mythe

2. Deeltijders vind je niet aan de top

3. Nederlandse vrouwen willen helemaal niet hogerop

4. De verdeling van taken binnen het huishouden zit in de weg

5. Bedrijven met mannen en vrouwen in de directie behalen betere resultaten

6. Het verplichte quotum van Agnes Jongerius is een goede zaak

7. Laat bedrijven zelf een verandering teweeg brengen

 

Benieuwd wat de meningen van de topvrouwen zijn? Het volledige debat leest u in het novembernummer van HR Strategie.

Zelf meediscussiëren? Ga naar www.hrstrategie.nl en reageer op de stelling 'Het glazen plafond bestaat niet!'

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.