Logo
  • Nieuws
  • 2 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Financiële werkgevers minder populair door kredietcrisis

De financiële crisis zal op korte termijn impact hebben op de populariteit van werkgevers in de financiële sector. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Het onderzoek- en adviesbureau ziet de populariteit met 15 procent afnemen, zo meldt het Financieele Dagblad.

Beeld Financiële werkgevers minder populair door kredietcrisis

Werknemers in de financiële branche beginnen zich in toenemende mate zorgen te maken over hun eigen positie. Maar liefst 11,3 procent verwacht in het komende jaar zijn huidige baan te verliezen. Eind 2007 lag dat percentage nog op 6,6 procent.

 

Kunt u profiteren?

Het vertrouwen in de werkgevers is dus in rap tempo aan het dalen. Werkgevers in de branches zakelijke dienstverlening, advies en overheid lijken hiervan te kunnen gaan profiteren. Werknemers in de financiële sector die verwachten hun baan te gaan verliezen, geven aan deze drie sectoren als belangrijkste alternatief te beschouwen.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.