Logo
  • Nieuws
  • 14 oktober 2009
  • Manon Schuttrups

Daling vacatures...behalve in HR!

De maand september kende wederom een daling in het vacatureaanbod, zo blijkt uit de maandelijkse Monster Employment Index. De daling geldt voor alle sectoren, behalve voor HR. Daar bleef het aantal vacatures opvallend genoeg stabiel.

Beeld Daling vacatures...behalve in HR!

“Al werden er aanzienlijk minder vacatures aangeboden dan in september 2008, de mate waarin het aanbod op jaarbasis afneemt loopt terug. De markt lijkt toch wat stabieler te worden”, zegt Diana Krieger, Managing Director van Monsterboard. “Ook het feit dat juist het vacatureaanbod binnen HR in september stabiel bleef, wijst voorzichtig op een mogelijk herstel. Organisaties bereiden zich mogelijk voor op toekomstige recruitmentactiviteiten”, denkt  Krieger.

 

HR-Index
Vertoonde in augustus tenminste één sector (marketing, PR en media) nog een lichte stijging, in september steeg het vacatureaanbod in geen enkele sector. Alleen het aantal vacatures binnen HR bleef onveranderd.

 

Vergeleken met vorig jaar september staat de HR-Index 75 procent lager. Alleen de sectoren landbouw & visserij (2 procent) en de gezondheidszorg (1 procent) vertonen een kleine stijging van het vacatureaanbod ten opzichte van september 2008.

 

Daling grootst in juridische sector

Alle andere sectoren vertoonden in september een daling van het vacatureaanbod. De afname van het vacatureaanbod was het grootst in de juridische sector, hier daalde de Index met 11 punten. Ook binnen de publieke sector (-9), het onderwijs (-9) en de gezondheidszorg (-8) daalde het vacatureaanbod stevig.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.