Logo
  • Nieuws
  • 18 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Dag kantoorpand! Hallo werkende moeders!

Heeft u eigenlijk nog wel een kantoor nodig? Uit onderzoek van O2 is namelijk gebleken dat bijna de helft van de kleine Britse bedrijven niet meer werkt vanuit een officieel kantoorgebouw, maar vanuit huis. Waarom? Omdat flexibel werken op huurkosten bespaart én bijzonder loyaal personeel oplevert, zo meldt Managersonline.nl.

Beeld Dag kantoorpand! Hallo werkende moeders!

Eén op de tien ondervraagde ondernemingen heeft dit jaar de huur van het kantoorpand niet verlengd en tweederde denkt daar serieus over na.

 

Gedwongen te snijden in de kosten

Van de ondernemingen die niet vanuit een kantoor werken, heeft een kwart wel een kantoorruimte ter beschikking maar wordt er toch voornamelijk vanuit huis gewerkt. Eén op de vijf heeft het pand inmiddels helemaal opgezegd. De reden is niet verrassend: door de kredietcrisis zijn bedrijven gedwongen te snijden in de kosten en de huur sneuvelt dan vrij snel.

 

Ook de behoefte aan flexibele werktijden, minder in de file staan en betere technologische en mobiele mogelijkheden spelen een rol.

 

Niet garant voor productiviteit en baantevredenheid

Geld besparen is overigens nog het minste van alle voordelen die bereikt kunnen worden met flexibel werken. Recruitmentbureau Strategi Search & Selection wist uit ervaring dat lange uren op kantoor niet garant staan voor productiviteit en baantevredenheid – en ook dat een dergelijke bedrijfscultuur niet aantrekkelijk is voor werkende moeders. Dus besloot het bedrijf het personeel zelf te laten bepalen waar en wanneer ze werken. Het resultaat: zeer loyale en betrokken werknemers, weinig personeelsverloop en substantiële groei.

 

Gedreven en slim

Maar hoe zit het dan met de informele gesprekken bij de koffieautomaat of tijdens de lunch? Alle consultants van Strategi Search & Selection hebben dagelijks contact via telefoon en e-mail en voeren regelmatig videoconferenties. Iedereen wordt continu op de hoogte gebracht van belangrijke informatie en ontwikkelingen. Om dit concept te laten werken heb je natuurlijk wel individuen nodig die zichzelf kunnen motiveren, gedreven en slim zijn. Ook moeten ze hard willen werken.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.