Logo
  • Nieuws
  • 31 mei 2011
  • Mariel Hovemann

Charter werkt: aantal vrouwen in top groeit met 7.5 procent

Het Charter Talent naar de Top is een bewezen onmisbaar instrument voor een duurzaam diversiteitbeleid van bedrijven en instellingen. Dit concludeert de Stichting Talent naar de Top uit de Monitor Talent naar de Top 2010, uitgebracht door het Sociaal en Cultureel Planbureau en Commissie Monitoring Talent naar de Top.

Beeld Charter werkt: aantal vrouwen in top groeit met 7.5 procent

Daaruit blijkt dat het aantal vrouwen in de top van charterondertekenaars is gegroeid met 7,5 procent. De resultaten onderstrepen de stimulerende werking die het charter vervult op weg naar de noodzakelijke diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven. Dit werd onderschreven door 18 nieuwe organisaties die het Charter Talent naar de Top ondertekenden aldus de stichting.

 

Succesvolle combinatie

Het succes van het charter, blijkt volgens de stichting niet alleen uit de groei vrouwen in de top en subtop. Het blijkt ook uit het feit dat charterondertekenaars in bepaalde sectoren het beter doen dan organisaties die zich niet aansloten bij het Charter. Zoals in de sector ‘financiële instellingen en verzekeraars’, waar charterondertekenaars een aandeel van 16 procent vrouwen in de top hebben, tegenover 6 procent bij niet-ondertekenaars. Ook blijkt de effectiviteit van het charter volgens de stichting uit het feit dat wanneer de ondertekenaars uit 2008/2009 deze lijn blijven volgen, ze waarschijnlijk hun doelstelling van 21,4 procent vrouwen in de top in 2013 behalen.

 

Het charter is een gezamenlijk initiatief van de overheid en het bedrijfsleven en wordt ondersteund door de ministeries van EL&I en OCW. Esther Raats-Coster, directeur van Stichting Talent naar de Top: “Met harde cijfers laten we nu zien dat er met het Charter door het bedrijfsleven zélf de gewenste resultaten worden bereikt. Juist de combinatie tussen organisatie-eigen geformuleerde doelstellingen en een onafhankelijke monitoring maakt dat organisaties een effectief diversiteitsbeleid voeren.”

 

Met de 18 nieuwe ondertekenaars komt het totaal aantal op 187.

Meer informatie vindt u op de site van Talent naar de top

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.