Logo
  • Nieuws
  • 10 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Beste werkgevers blinken uit in betrokkenheid

Stichting Buurtzorg Nederland en Geas Energiewacht zijn de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2012. Beide organisaties scoorde het hoogst op de algemene tevredenheid en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgevers van 2012 noemen.

Beeld Beste werkgevers blinken uit in betrokkenheid

Dat blijkt uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en VNU Vacature Media. Aan het onderzoek hebben 269 organisaties deelgenomen. De positie die organisaties op de ranglijst hebben gekregen is gebaseerd op de algemene tevredenheid van de eigen medewerkers.

 

Stichting Buurtzorg Nederland behaalde in de categorie meer dan 1000 medewerkers een 9,0 voor algemene tevredenheid, Geas Energiewacht behaalde in de categorie minder dan 1000 medewerkers een 8,9. Uitzonderlijk hoge scores, het Nederlandse gemiddelde ligt op een 7,5, ongeveer anderhalf punt lager.

 

Geheim goed werkgeverschap

Uit het onderzoek blijkt dat de Beste Werkgevers stuk voor stuk bevlogen en betrokken organisaties zijn met hart voor hun vak én de omgeving. Organisaties die een goed antwoord hebben op de vraag: ‘Wat is onze toegevoegde waarde aan de maatschappij?’ hebben vandaag de dag een streepje voor. Guido Heezen, directeur van Effectory, licht dit toe: “Aan authenticiteit en duurzaamheid wordt steeds meer waarde gehecht. Er is een grote aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers en klanten, terwijl bestaande medewerkers extra betrokken en bevlogen zijn. Samen gaan voor een goede zaak. Dát is het geheim van goed werkgeverschap,” aldus Heezen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.