Logo
  • Nieuws
  • 14 november 2008
  • Mariel Hovemann

Bedrijven beloven meer vrouwen aan de top: commissie ziet toe

Een commissie, ingesteld door staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken en minister Plasterk van Emancipatie, gaat erop toezien dat ondertekenaars van het Charter Talent naar de Top hun toezegging nakomen om daadwerkelijk meer vrouwen te laten doorstromen naar topposities.

Beeld Bedrijven beloven meer vrouwen aan de top: commissie ziet toe

Vergeleken met het buitenland loopt Nederland achter als het gaat om vrouwen in leidinggevende functies op bestuursniveau en de managementlagen daaronder. Om die reden heeft het Charter Talent naar de Top een handvest opgesteld. Inmiddels hebben 47 organisaties het handvest ondertekend en hebben zich daarmee vastgelegd om meer vrouwen door te laten stromen naar de top.

 

Om na te gaan of werkgevers zich daadwerkelijk aan deze doelstellingen houden is de commissie ingesteld voor een periode van drie jaar. Jaarlijks worden de resultaten van deelnemende organisaties beoordeeld én bekendgemaakt. Mochten bedrijven de beloftes niet waarmaken dan kunnen ze worden uitgesloten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.