Logo
  • Nieuws
  • 16 juli 2009
  • David Davidson

Albert Heijn To go weert Marokkaanse sollicitanten

Enkele filialen van Albert Heijn To go op treinstations hebben onlangs in een memo aan personeelszaken laten weten ‘geen Marokkanen’ als nieuwe medewerkers te willen. Dat meldt het AD.

Beeld Albert Heijn To go weert Marokkaanse sollicitanten

De winkels worden geëxploiteerd door Servex, dat een onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen is. Servex gaat ook over het personeelsbeleid. In een overzicht van 4 juni aan de afdeling personeelszaken waarin wordt aangegeven bij welke winkels extra krachten nodig zijn, staat bij enkele filialen aangegeven dat Marokkaanse werknemers er niet welkom zijn.

 

Afspiegeling

Albert Heijn laat weten ‘ontzettend geschrokken’ te zijn en heeft Servex op het matje geroepen, omdat het personeelsbeleid wél aan de eisen van Albert Heijn hoort te voldoen. Albert Heijn zegt niet te weten waarom een aantal van de To go filialen Marokkanen wil weren. De NS biedt zijn excuses aan en zegt juist een afspiegeling van de maatschappij te willen zijn. De NS zegt verder passende maatregelen te nemen tegen de betrokken werknemers, maar maakt niet bekend wat de sancties zijn.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.