Logo
  • Nieuws
  • 22 april 2011
  • Miranda Panse

Aanstellingskeuringen: SER gaat klachtencommissie instellen

De SER gaat een commissie instellen voor de behandeling van klachten over aanstellingskeuringen. De commissie bestaat uit vijf leden met elk een plaatsvervanger. Drie van de leden zijn onafhankelijk en hun plaatsvervangers zijn jurist of arts.

Beeld Aanstellingskeuringen: SER gaat klachtencommissie instellen

Aanstellingskeuringen mogen alleen onder strikte voorwaarden worden verricht. Dit staat in de Wet op de medische keuringen. Het vervullen mag alleen als het voor de functie noodzakelijk is dat de werknemers aan bepaalde medische geschiktheid voldoet.

Klachtenbehandeling

Op dit moment is de klachtenbehandeling ondergebracht bij de Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA). Deze commissie van onafhankelijke deskundigen valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van SZW.

Het ministerie gaat de komende drie jaar de activiteiten van de SER-commissie financieren. Na die drie jaar zullen de SER en het ministerie evalueren of de bestaande praktijk naar tevredenheid functioneert.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.