Logo
  • Nieuws
  • 9 maart 2011
  • Miranda Panse

55-plussers weer aan het werk door netwerkgroepen

Netwerkgroepen blijken te helpen om werkloze 55-plussers aan het werk te krijgen. Van de 3000 mensen die zich sinds vorig jaar zomer aansloten bij zo’n groep, heeft ongeveer 25 procent een baan gevonden. De meeste werken in loondienst en een klein percentage is als zelfstandige aan het werk gegaan.

Beeld 55-plussers weer aan het werk door netwerkgroepen

Dit meldt UWV Werkbedrijf. UWV begon vorig jaar met het ondersteunen van 55-plussers in netwerkgroepen. De deelnemers houden regelmatig bijeenkomsten, wisselen ervaringen uit, volgen workshops en helpen elkaar bij het zoeken naar werk.


 

Werkcoach begeleiding

De werkloze 55-plussers functioneren grotendeels zelfstandig, maar krijgen wel begeleiding van een werkcoach van UWV. Zij maken gebruik van elkaars netwerken en benaderen gezamenlijk werkgevers.

De werkloosheid onder 55-plussers is het afgelopen jaar licht gestegen. In andere leeftijdsgroepen daalde de werkloosheid of bleef die even hoog. Eind januari stonden circa 110.000 55-plussers ingeschreven bij UWV.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.