Logo
  • Nieuws
  • 9 mei 2011
  • Miranda Panse

50-plussers zijn productiever dan jongere werknemers

Oudere werknemers zijn duurder, vaker ziek en minder productief. Deze kwalificaties worden veelal ongenuanceerd toegekend, waarbij wordt vergeten dat een ervaren arbeidskracht veel positieve eigenschappen meebrengt. Daarom gaat Tempo-Team bij bedrijven de echte feiten en cijfers over oudere werkzoekenden en werknemers onder de aandacht brengen.

Beeld 50-plussers zijn productiever dan jongere werknemers

Zo blijkt dat het salaris na het 45ste jaar in de regel nog maar marginaal stijgt. Het inkomensverschil tussen de categorie 35 – 45 en 45+ is klein. Uit cijfers blijkt ook dat oudere werknemers niet vaker ziek zijn. Ze zijn incidenteel wel langer ziek. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goed werkklimaat en goede verzuimbegeleiding.

Twee keer zo lang werkloos

Ook is nooit aangetoond dat oudere werknemers minder productief zijn. Recent (Duits) onderzoek toont aan dat oudere werknemers juist productiever zijn dan jongere. Door hun ervaring weten ze situaties direct goed in te schatten en werken daarom effectief.

 

Daarentegen hebben oudere werklozen steeds meer moeite met het zoeken naar werk. Momenteel zijn er 150.000 werkzoekende en dit aantal blijft stijgen. De 50-plusser is gemiddeld twee keer zo lang werkloos als iemand onder deze leeftijdsgrens, zo blijkt uit onderzoek van het CBS.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.