Logo
  • Nieuws
  • 25 juli 2011
  • Mariel Hovemann

50-plusser mag liegen over leeftijd

Bijna de helft van de Nederlanders vindt dat 50-plussers hun leeftijd mogen achterhouden om op sollicitatiegesprek te kunnen komen. Een derde van de respondenten vindt zelfs dat alles geoorloofd is om als 50-plusser een voet tussen de deur te krijgen bij de zoektocht naar een baan. Dat blijkt uit onderzoek van JobTrack.nl onder 801 bezoekers.

Beeld 50-plusser mag liegen over leeftijd

Op de vraag of het geoorloofd is om als 50-plusser de leeftijd achter te houden om op gesprek te kunnen komen, antwoordt 47 procent met ja. 31 procent van de respondenten geeft zelfs aan dat voor deze doelgroep alles is toegestaan om uitgenodigd te worden. Slechts zeventien procent van de respondenten kan geen begrip opbrengen voor 50-plussers die hun leeftijd achterhouden.
 

Verfraaid cv

Naar aanleiding van bovenstaande uitkomsten, stelde JobTrack.nl 506 mensen de vraag of zij daadwerkelijk onwaarheden aan het cv toevoegen om meer kans te maken om op gesprek te komen. En van zichzelf accepteert men blijkbaar minder. Ruim een vijfde (22 procent) van hen geeft toe weleens ervaring of diploma’s toegevoegd te hebben die ze niet bezitten of bepaalde opleidingen of functies wat aangedikt of juist weggelaten te hebben. Maar verreweg de meeste respondenten (78 procent) zeggen zich niet anders voor te doen in hun cv.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.