Logo
  • Nieuws
  • 3 februari 2012
  • Mariel Hovemann

10% werkzoekenden wil naar buitenland voor nieuwe baan

Een op de tien Nederlanders die op zoek is naar een nieuwe baan, vindt deze het liefste in het buitenland. België, Duitsland en de VS zijn het meest populair. Vooral hoger opgeleiden, jongeren en ouderen willen weg. Zo blijkt uit onderzoek van Jobbird.com.

Beeld 10% werkzoekenden wil naar buitenland voor nieuwe baan

Opvallend is het relatief hoge aantal veertigplussers met uitgebreide (management) ervaring die hun heil in het buitenland zoeken. Pasafgestudeerden zien al langere tijd buitenlandse ervaring als een pluspunt voor hun cv. Het meest in een buitenlandse baan geïnteresseerd zijn zelfstandigen zonder personeel.

 

Technici

De verklaring voor deze oververtegenwoordiging is waarschijnlijk de zware concurrentie die zij op de Nederlandse markt ervaren. Lager opgeleiden met een technische achtergrond of ervaring in productie en industrie zijn het minst reislustig. Geringere taalvaardigheid en voldoende kansen -vooral voor technici- op de Nederlandse markt zijn hiervoor redenen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.