Logo
  • Nieuws
  • 12 april 2022

De HR Podcast afl. 60 – Wendbaardere teams en tevredener medewerkers door hybride werken

Hybride werken was vorig jaar het toverwoord om van het volledige thuiswerken van kantoorwerkers af te komen. Deels thuis en deels op kantoor werken leek vooral een simpel antwoord op de behoefte aan meer persoonlijk contact. Veel organisaties zijn dan ook niet verder gekomen dan afspraken over het aantal dagen per week op kantoor. En dat blijkt niet goed te werken. Zo blijven de echte kansen van hybride werken onbenut. Want hybride werkers zijn wendbaarder en tevredener. Ook is hybride werken aanzienlijk duurzamer. Alle reden om het te (blijven) stimuleren!

Beeld De HR Podcast afl. 60 – Wendbaardere teams en tevredener medewerkers door hybride werken

In aflevering 60 van de HR Podcast is Dr. Wouter Smit te gast. Wouter is onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in hybride werken. Uit zijn eigen onderzoeken, en die van anderen, blijkt dat hybride werken grote individuele en maatschappelijke voordelen biedt. Maar om die te realiseren is een gedegen aanpak nodig die verder gaat dan alleen het regelen van de aanwezigheid. De invoering ervan vraagt om een multidisciplinair team waarin HR de taak heeft om hybride werken niet alleen mogelijk te maken, naar vooral te stimuleren.

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

 
HR Academy - Kennis op niveau! HR Academy is er speciaal voor HR-professionals en functionarissen met personeelsverantwoordelijkheid. Want we hebben ons helemaal gespecialiseerd in kennisopleidingen op het gebied van human resources management. We weten hoe breed dat speelveld is en we kennen de veelheid aan onderwerpen waarvan je op de hoogte moet zijn. Daarom helpt HR Academy je om in jouw dagelijkse praktijk effectief te zijn en te groeien in je vak. Daarvoor bieden we je hoogwaardige opleidingen om je kennis op niveau te brengen én te houden. Van wet- en regelgeving tot strategie en beleid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.