Logo
  • Nieuws
  • 27 juni 2011
  • Miranda Panse

Werkloosheid in Nederland blijft afnemen

De werkloosheid in Nederland blijft afnemen en komt volgend jaar op gemiddeld vier procent. Daarmee is kort na de crisis alweer sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Dit onderzocht het Centraal Planbureau (CPB).

Beeld Werkloosheid in Nederland blijft afnemen

Volgens het CPB piekte de werkloosheid in de loop van vorig jaar op 4,6 procent van de beroepsbevolking. De laatste dip was in 2002 en 2003. De werkloosheid lag toen bijna een procentpunt hoger. Volgens het CPB zijn deze keer meer mensen aan het werk gebleven dan verwacht. De werkgelegenheid in de marktsector groeit alweer en het aantal banen in de zorg blijft toenemen.

 

Bbp-niveau

Volgens het CPB overtreft Nederland begin volgend jaar weer het bbp-niveau van voor ‘de Grote Recessie’, zoals de kredietcrisis en de gevolgen ervan worden genoemd. ‘Zo bezien is de Nederlandse economie dus vier jaar aan economische groei misgelopen door de crisis’, aldus het CPB.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.