Logo
  • Nieuws
  • 4 augustus 2010
  • Peter van den Hout

HR stelt doelstellingen bij: van kostenbesparing naar investeringen

De crisis lijkt voor HR alweer achter de rug. Tweederde richt dit jaar de pijlen op zaken die investeringen eisen, zoals het verbeteren van kwaliteit en professionaliteit van HR-processen. Nog maar 23 procent focust zich op het reduceren van kosten, terwijl dit in 2009 meer dan 40 procent was. Dit komt naar voren in het HR-transformatie onderzoek van Berenschot.

Beeld HR stelt doelstellingen bij: van kostenbesparing naar investeringen

Een andere belangrijke verschuiving valt waar te nemen in de doelstelling verhogen van de bijdrage van HR aan de organisatiestrategie: van 17 procent in 2009 naar ruim 40 procent voor 2010. Deze doelstelling scoort al jaren hoog bij HR-organisaties en lijkt nu na een jaar afwezigheid weer volop in de schijnwerpers te staan.
 

HR-strategie

Het verhogen van de bijdrage aan de organisatiestrategie is daarmee een thema waarmee HR blijft worstelen. Om de bijdrage te verhogen is meer nodig dan alleen een goede HR-strategie. HR moet groeien in het vermogen om de HR-strategie te vertalen naar concrete actieplannen. En vervolgens deze actieplannen samen met de business realiseren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de strategische koers van de organisatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.