Logo
  • Nieuws
  • 9 juni 2022

De HR Podcast afl. 65 – Hoe personeelstekorten zijn op te lossen met betere kennis van de arbeidsmarkt

Door het enorme tekort aan personeel is de arbeidsmarkt zwaar overspannen. Dat begint nu serieuze consequenties te krijgen voor individuele werkgevers én de economie. Steeds meer krijgt het grote publiek te maken met de gevolgen van de personeelsschaarste. Als oorzaken worden in de media veelal de vergrijzing en de steunmaatregelen door corona genoemd. Maar het historische gebrek aan belangstelling voor vacatures heeft ook andere, dieperliggende oorzaken. Voor HR-professionals die daar meer inzicht hebben, komen oplossingen al een stuk dichterbij.

Beeld De HR Podcast afl. 65 – Hoe personeelstekorten zijn op te lossen met betere kennis van de arbeidsmarkt

Om zijn licht te laten schijnen op die andere factoren die de dramatische situatie op de arbeidsmarkt in de hand werken, is in aflevering 65 van de HR Podcast Geert-Jan Waasdorp te gast. Hij is directeur en oprichter van de Intelligence Group uit Rotterdam dat onafhankelijk onderzoek doet naar de Nederlandse en Europese arbeidsmarkt en het oriëntatiegedrag van baanzoekenden. In het gesprek laat Geert-Jan een ander perspectief zien dan in de algemene media gebruikelijk is. Dat biedt verrassende en soms confronterende inzichten en legt voor HR oplossingen bloot die tot nu toe meestal onderbelicht blijven.

Lees hier het gespreksverslag: 'Ik zou een supply chain manager aantrekken, en die op de HR-afdeling zetten'

De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk en gaat over leiderschap en innovatie in HR. Elke twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. Luister onderweg, op het werk of thuis in de bekende podcast apps zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Abonneer je in de app op de HR Podcast, zodat je geen aflevering meer hoeft te missen. Kijk voor alle info op www.hrpodcast.nl.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.