Logo
  • Nieuws
  • 15 oktober 2014
  • Joyce Guldemond

Mobiel baan zoeken gaat dienst uitmaken

Bij het zoeken naar een baan gaat de smartphone de dienst uitmaken. Dit constateert Tempo-Team op basis van metingen op hun website. In een jaar tijd is het aantal bezoekers vanaf een smartphone of tablet namelijk verdubbeld.

Beeld Mobiel baan zoeken gaat dienst uitmaken

Deze trend zet onverminderd door. Verwacht wordt zelfs dat in 2015 ruim de helft van alle baan oriëntaties op deze wijze begint. Aangezien de meeste websites nu nog vanuit de traditionele PC-benadering werken, is de nieuwe trend dat sites ingericht moeten zijn voor alle device varianten. Het is niet langer genoeg om een vereenvoudigde afgeleide website, oftewel een mobiele versie, te hebben.

‘Mobile first principe’

Tempo-Team introduceert hierom een nieuwe website die ingericht is op het ‘mobile first principe’. Contentmanagementspecialist Hippo verzorgde het responsive design waarbij de techniek de optie geeft om bezoekers een persoonlijke klantervaring te bieden. ”Mobiel ontwikkelt sneller dan tot voor kort voor mogelijk werd gehouden. Als je kijkt naar de nieuwe aankondigingen van Iphones met grotere schermen en in de wetenschap dat mobiel internetgebruik in 2015 het gebruik op desktop voorbij streeft, dan zie je dat Tempo-Team voorop loopt met een volledig responsive website", aldus Jeroen Verberg, CEO van Hippo.

Mobiele revolutie op de werkplek

Momenteel vindt een gigantische verschuiving plaats op het vlak van werkplekken en softwaregebruik. Terwijl het gebruik van pc’s al jaren afneemt, verrichten veel kenniswerkers hun werkzaamheden voornamelijk via tablets en smartphones. Medewerkers willen lichte, handzame apps die in de cloud te vinden zijn. Veel interne softwaresystemen zijn hier nog niet op ingericht en ook weten veel managers niet hoe ze hiermee moeten omgaan. Meer hierover op het event The Great Workplace to be.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.